Robvandebergh | Over mij
Rob van de Bergh Freelance Kok, Horeca, Catering en thuiskok
Chefkok, freelance kok, kok, rob van de bergh, robvandebergh, Catering, thuiskok, katering, utrecht, Kok utrecht, Horeca, foodphotography, foodshoot, voedsel fotografie, cooking,
16284
page-template-default,page,page-id-16284,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Over mij

Rob van de Bergh:

Freelance Kok

Als freelance kok heb ik ervaring opgedaan in allerlei keukens in binnen- en buitenland. Als (zelfstandig werkend) kok en sous chef bij verschillende eetcafés en restaurants in de provincie en stad Utrecht en in Grächen (Zwitserland). In een château in Daumazan-sur-Arize (Frankrijk) was ik enige tijd chef-kok. Sinds 2013 werk ik als freelance kok en ben ik in te huren door cateringbedrijven. En door horecabedrijven die tijdelijk of langer met onderbezetting kampen in hun professionele keuken. Als interim (sous) chef, culinair adviseur, voor à la carte, buffetten demonstratie koken, workshops, diner of lunch. Je kunt me ook als thuiskok inhuren voor een ‘homecooking’.

Veel verse groente als je ’t mij vraagt

Kenmerkend voor mijn manier van koken? Verse groente vormen steeds meer de basis voor mijn gerechten, vlees en vis steeds minder. En ik laat graag zien welke bijzondere dingen er met groenten mogelijk zijn. Ik steek ze in een nieuw jasje. Een kookstijl waar inspiratiebron Niven Kunz het voortouw in heeft genomen. Maar ik heb het natuurlijk niet altijd voor het zeggen in een keuken. Met gemak schik ik me geheel naar het type opdracht en aan mijn opdrachtgever. Door mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen word ik regelmatig teruggevraagd door eerdere opdrachtgevers.

Van keukentje spelen tot bestieren

De liefde voor koken zat er trouwens al vroeg in. Op de peuterspeelzaal stond ik liever achter het houten fornuisje dan dat ik met de auto’s speelde zoals de meeste jongens. Thuis hielp ik mijn moeder met koken toen ik wat ouder was. eenmaal een professionele keuken in de praktijk ervaren, wist ik direct: dit is wat ik wil.
Het culinaire Paspoort van
een Freelance kok
Naam:
Rob van de Bergh
Leeftijd: 35
Woont in: Maarssen
Houdt van: drukke keukens
Heeft áltijd in huis: tomaat, ui, knoflook, kokosmelk, verse kruiden uit eigen tuin
Geniet van: Complexe gerechten met veel afwisselende smaken. Maar net zo goed van een goede steak!
Drinkt daarbij: Afhankelijk van de gelegenheid bier, wijn of een gin-tonic
Favoriete keuken: Keukens met pure producten en gerechten. De Italiaanse en Aziatische keuken bijvoorbeeld
Kan altijd iets maken van: ui, tomaat, knoflook, basilicum en olijfolie
Lekkerste ooit: De lekkerste pizza at ik in Cinisi, op Sicilië. Klein restaurantje net tussen het dorpje en de woonwijk. Het was meer een opgewaardeerde bouwkeet met witte tegels op de grond en tl-licht aan het plafond. Buiten een groot overdekt terras, met lichtslangen met gekleurde peertjes. En toch: lekkerste pizza ooit!!
Liet vroeger staan: komkommer en hutspot.